Főoldal  Termékinformációk Letöltés Kérdések és válaszok Elérhetőség Linkek

A 2008-as változattal kapcsolatos kérdések és válaszok:

A 2007-es változatot használtam, feltöltöttem rengeteg adattal, át tudom vinni a felvitt adataimat a 2008-as változatba?

Igen. A 2008-as változatban több jelentős módosítást is végeztünk, sok olyan van, amelyek szinte nem is láthatók, ennek ellenére a 2008-as változat jelentősen eltér a 2007-es változattól. Így egyszerű átmásolással nem, viszont a programba beépített Exportálás és Importálás opció segítségével az adatok átvihetők a 2008-as változatba.

Az 1.03w és korábbi verziók az Ültetéstervező-ben és a Saját kedvencek-ben található adatokat nem tudták átvenni, viszont azóta sikerült megoldani az adatok átkonvertálását ezeknél a moduloknál is, így az 1.07w verzió már ezen modulok adatait is át tudja venni. A Tennivalók modulban nagyon sok változatást és bővítést végeztünk, sok új tippet is kapott, ezért a egyedül a Tennivalók modulnál nem oldható meg az átvitel a 2008-as változatba..
 

Elnyerte a tetszésemet a demo változat, hogyan tudom megrendelni a program teljes változatát?

A teljes változatból több - különböző tudású - is létezik, a legmegfelelőbb kiválasztásához segítségére van az összehasonlító táblázat, amely a Letöltés aloldalon tekinthető meg.
 

Mi jelent az "Adatmódosítási időkorlát"?

A teljes változatnak két állapota van: Éles mód és Esemény utáni mód. A vásárláskor a program Éles módban indul. Az Éles mód lejáratát követően a program Esemény utáni módba vált, ebben a módban a programba már új adat nem rögzíthető, kizárólag a már felvitt adatok megtekintésére, illetve kinyomtatására használható.

Az Éles mód a regisztrációkor megadott esküvői dátumig, illetve az azt követő 2, 3 vagy 4 hétig megy, a megrendelt változattól (1 éves, 2 éves, Delux) függően.
 

- Bővítés alatt -


 

A 2007-es változattal kapcsolatos kérdések és válaszok:


Telepíteni szerettem volna a 2007-es esküvőtervező programot, de nem engedte a rendszer, és a következő hibaüzenetet kaptam:
"The installer you are trying to use is corrupted or incomplete. This could be the result of a damaged disk, a failed download or a virus.
You may want to contact the author of this installer to obtain a new copy.
It may be possible to skip this check using the /NCRC command line switch (NOT RECOMMENDED)."

A számítógépében található CD/DVD olvasó/író nem tudja tökéletesen beolvasni a lemezen található file-okat. Eddig 4 db CD-t küldtek vissza, azok tökéletesen olvashatónak bizonyultak. Valószínű a CD olvasó egysége régebbi darab és kényesebb a lemezre. Ezért kérjük, amennyiben lehetőségük van rá, próbálják ki másik számítógép CD/DVD olvasójában is a lemezt vagy válasszák a lenti megoldások egyikét.

Megoldási lehetőségek:
- Az egyik leggyorsabb megoldási lehetőség, ha annál az újságosnál megpróbálja kicserélni a magazint, ahol vette. Volt, aki jelezte, hogy visszavitte az újságárushoz és kicserélték a magazint és a CD-t és az új CD-t már fel tudta telepíteni. Egy hölgy viszont jelezte, hogy neki szintén kicserélték, de az után sem sikerült telepítenie.

- Ha az újságos nem cserélné vissza, vagy körülményes lenne, kérjük küldje el a CD-t a Magyar Esküvő magazin szerkesztőségébe és postafordultával küldenek egy másik CD-t. A cím:

Terra Média Kft
Budapest
Medve utca 24 V./1.
1027


 

A 2006-os változattal kapcsolatos kérdések és válaszok:

 

 Próbálom frissíteni a programot, de az alábbi hibaüzenetet írja ki a frissítés közben: "Nem található a program a telepítéskor megadott könyvtárban! A Frissítés sikertelen!" Mit tegyek?

Kérjük frissítés előtt lépjen ki az esküvő-tervező programból, a hiba azért jelentkezik, mert a program fut a háttérben.


- A CD-n található egy felirat: "Érvényes 2006 június 1-ig" Ez mit jelent pontosan?

Az eredeti tervünk az volt, hogy a magazin megjelenésével egy időben jelentetjük majd meg mindig az újabb és újabb verziót, így az érvényességet is ez alapján fél évre állítottuk.

Meghallgatva az olvasók és a programot használók véleményeit, javaslatait a kiadóval közösen úgy döntöttünk, hogy a program érvényességi idejét egy az Internetről letölthető javítás segítségével meghosszabbítjuk 2006 december 31-éig. Ennek köszönhetően akik már megvették a 2006/1-es számot egy egyszerű művelettel tudják majd a program lejárati idejét módosítani és így továbbhasználni a programot. A 2006/2-es, azaz a májusi számhoz nem lesz CD mellékelve, így célszerűbb megvásárolni a jelenleg még kapható 2006/1-es kiadást.

2007-ben csak úgy lehet tovább használni majd a programot, ha 2006 decemberében megvásárolja a 2007/1-es kiadást, amelyhez ismét lesz CD mellékelve, de annak érvényessége már nem fél év hanem  1 év lesz. Természetesen a 2006-os verzióba felvitt adatokat a 2007-es változatban tovább tudja használni, azaz nem kell elölről kezdenie a tervezést.


- Hogyan juthatok hozzá a szoftverhez?

A szoftvernek két változata érhetõ el: teljes változat és demó változat.

A teljes változat a Magyar Esküvõ magazin 2005 decemberében megjelent, 2006/1-es számában található, a magazinhoz csomagolt ajándék cd mellékleten.
A demó változat pedig ingyenesen letölthetõ a letöltés oldalunkról.


- Mi a különbség a CD mellékleten megtalálható teljes változat és az ingyen letölthetõ "Demó" változat között?

A demó változatban a vendéglistánál maximum 10 vendéget* lehet felvinni, a nyomtatás és az ültetéstervezõ modul nem elérhetõ.

* A jelenlegi demó verzióban már 15 vendég vihetõ fel.


Megvettem a magazint, feltelepítettem a programot, viszont az ültetés tervezõ nem mûködik. Tudok nyomtatni, már az összes vendég nevét már felvittük, azonban nem tudom "megcsinálni" az asztalokat. Mitõl lehet ez?

A ?hiba? ott lehet, hogy az ültetéstervezõt csak akkor lehet használni, ha már be lett állítva az asztalok száma és az asztalok kapacitása. Ezt az ?Asztalok szerkesztése? menüpontban lehet megcsinálni, ami a felsõ Menü-ben található.


- Elsõ indításkor az alábbi hibaüzenetet kaptam: "2006.06.01. 00:00:00 is not a valid date and time." mit csináljak?

A szoftver csak magyar területi beállításokkal mûködik*, ez a hibaüzenet csak akkor jelenik meg, ha az Ön által használt operációs rendszerben nem a magyar területi beállításokat használja. Ebben az esetben a dátumformátum nem a magyar szabvány szerinti beállítással van használva ami a program számára nem megfelelõ.

Ellenõrizze le a "Vezérlõpult"-nál a "Területi és nyelvi beállítások"-on belül a dátumformátum mezõt, a program csak akkor mûködik, ha szabványos magyar formátumra van beállítva.

Példaként a 2005.12.16 dátumnak így kell megjelennie a ?Rövid dátum? mezõben: 2005.12.16. Az ?Idõ? mezõnél pedig ilyen formátumnak: 9:28:40

* készítettünk egy frissítést a szoftverhez, melyet letöltve a probléma megszûnik és bármely területi beállítással mûködik a program. A frissítés letöltésérõl bõvebb információ itt található.


- A 2005-ös változatban használt vendéglistánál rögzített adataimat hogy tudom újragépelés nélkül használni a 2006-os változatban?

Elõször készítsen egy mentést a régi verzióból a felsõ menüben található exportálás menüpont segítségével, a program által felajánlott, vagy egy tetszés szerinti meghajtóra és könyvtárba. Ezután indítsa el a 2006-os verziót és a felsõ menübõl válassza ki az importálás menüpontot, majd keresse meg az elõzõ verzióból exportáláskor készített könyvtárt és kattintson az Importálás gombra.

Sikeres importálás után az Importálás gomb elhalványul, és a mellette található Kilépés gombra kattintva tudja befejezni a műveletet. Az importálás után újra el kell indítani a programot, ekkor már az importált adatok is megtalálhatóak lesznek benne.

Képekkel illusztrál leírás készült, megtekinthető itt!

Fontos! Az új változatba felvitt adatokat az importálás felülírja, tehát az importálást még az elõtt célszerû megtenni, mielõtt az új változatba vendégeket vinne fel.
A 2005-os változattal kapcsolatos kérdések és válaszok:
 


- Hogyan tudom a Demó változatban berögzített adataimat (pl: vendéglista, költségvetés) kinyomtatni?

Az Esküvõi Magazin CD mellékletén található változatot is fel kell telepíteni. Ha ugyanabba a könyvtárba lesz telepítve, mint a "Light" változat, akkor a már bevitt adatok megmaradnak és nyomtathatóak lesznek. A nagyobb biztonság érdekében érdemes a "Light" változatban az exportálást elvégezni, majd a cd mellékletrõl való telepítés után az importálás opciót választva a meglévõ adatokat beimportálni. Ebben az esetben eltérõ mappába is telepíthetõ a cd mellékletes változat. Fontos, hogy az importálást még azelõtt végezzük el, mielõtt a cd mellékletes változatba elkezdenénk a rögzítést.


- Betettem a CD-t, és a víruskeresõm riasztást küldött, hogy a program valami trójai falovat tartalmaz, mit csináljak?

Néhány kevésbé elterjedt vírusirtó program trójai faló-ként azonosítja a program telepítõjét, azonban ez hibás riasztás. A program közvetlenül a gyártást megelõzõen több vírusirtó programmal is le lett ellenõrizve, sõt a gyártásból visszaérkezett kész cd-t is leellenõriztük, de sem vírust sem egyéb kártevõt nem találtunk, így mindenki nyugodtan feltelepítheti és használhatja. Amennyiben a vírusirtó nem engedélyezi a telepítést, abban az esetben a telepítésig ki kell kapcsolni a vírusirtó mûködését, esetleg javasoljuk másik (pl: Norton Antivirus) vírusirtó használatát.


- Beírok neveket a családtagokhoz, majd rámegyek a mentésre, de a program nem menti el az adatokat!

Valószínû, hogy nem írt be nevet a Családfõ mezõbe. A családfõhöz mindenképpen kell nevet beírni, csak akkor ment a program, ezért legalább a Családfõ celláját mindig ki kell tölteni.


- Hiba van a statisztikában, a võlegény vendégeit (és/vagy a közös vendégeket) nem számolja a program!

Ez csak akkor lehetséges, ha a gépre nincsenek feltelepítve a magyar ékezetek, a megoldás, hogy fel kell telepíteni a magyar karakterkészletet a Windows Cd-rõl.

Másik megoldási lehetõség: a kiválasztó ablakban ha a Võlegény felirat helyett Volegeny, illetve a Közös helyett Kozos felirat jelenik meg, álljon a szövegre az egérrel és javítsa ki ékezetesre a szöveget, ezután már helyesen fog mûködni a statisztika.


- Egy régebbi tesztverzióból exportált adatbázisomat be tudom importálni a jelenlegi változatokba?

Az adatszerkezet a tesztváltozat óta nagymértékben megváltozott a program tudásának bõvítésével párhuzamosan, ezért nem lehet beimportálni a régi adatokat.

A következõ változatoknál, a vendéglistát remélhetõleg már gond nélkül tovább lehet majd vinni az újabb programba, mivel azon nagy változtatásokat nem tervezünk.


- Nem tudom telepíteni a programot. Amikor a gépen meg akarom nyitni, azt írja, nem Win32 alkalmazás.

Ez a hiba akkor fordulhat elõ, ha a letöltött file letöltés közben megsérült, vagy eleve nem az egész mentõdött le a felhasználó gépére. A megoldás: újra le kell tölteni a programot egy másik mappába, ha sikeres a letöltés, biztos elindul a telepítõ is.

 

 

 

 

 

A szoftver minimális rendszerkövetelménye:

Pentium II-es Pc,
64MB memória,
8 MB-os VGA videokártya,
Microsoft Windows 98, Me, XP, Vista operációsrendszer.
Excel file-ba exportálás esetén Microsoft Excel program is szükséges**.

*A fenti védjegyek
tulajdonosok tulajdonában van és védelem alatt állnak!

 

GIGABYTE Kft.  2004-2012.